Ridläger med speciell inriktning

Alla läger med speciell inriktning kommer ut här på hemsidan i slutet av mars

Gull- Britt tömkör Sigga
Gull- Britt tömkör Sigga

Här specialiserar vi ridlägret till 

 

 

Dessa läger har lite olika upplägg, läs nedan om de olika inriktningarna. 

 

 

 

 

 

 

Pris Töltläger och Gångartsridning:

Med övernattning 3500 kr

Sova hemma       3300 kr

 

 

Pris Ryttarrelaterad träning och ridläger:

Med övernattning 3400 kr

Sova hemma        3200 kr

 

 

 

 

 

 

Beskrivning om de olika lägren:

Tölt:

 

Här specialiserar vi oss på gångarten tölt. Vi tittar på varandras olika hästar och går igenom olika problematik och lösningar på problem.  Vi provar även rida på tölt in harmony bana. 

Instruktör : Emma Örtendahl

 

 

 

 

Gångartsridning:

Här lär vi oss hur de olika gångarterna hör ihop, varför vissa hästar har lätt för tex galopp och andra inte har det. Vi kollar på olika typer av hästar, och får större förståelse och läs oss mera om de olika gångarterna.

I kursen ingår 3 ridpass och en clinic samt teori.

 

 

Ryttarrelaterad träning och ridläger:

 

Även här samarbetar jag med Tove Van der Weegen som driver Naturligt Stark i Hjo. Tove är yogainstruktör (Sanayoga), PT och kostrådgivare. Vi har under snart 2 år anordnat kurser tillsammans i kroppskännedom till häst. Jag samarbetar också med min Sambo Henrik Hammarstrand som är leg massageterapeut sedan- 97. 

 

På detta läger fokuserar vi mycket på ryttaren. Det ingår massage av massageterapeut Henrik, en PT timme tillsammans med Tove, vi börjar dagen med Sanayoga och rider ett pass/ dag.  Här du får skräddarsydd hjälp med just din kropp; träna upp dina svagheter och få hjälp med ev spänningar. Vi går igenom enkla men effektiva övningar för ryttare med syfte att stärka bål och träna rätt. 

I ridningen fokuserar vi på liknande arbete men för ekipaget, häst och ryttare. Vilken träningsmetod funkar bäst för just er, och varför?