Ridläger med speciell inriktning

Gull- Britt tömkör Sigga
Gull- Britt tömkör Sigga

Här specialiserar vi ridlägret till Töltträning steg 3 (7-8/9), Tölttträning bas (31/8-1/9)  eller årets nyheter Yoga och Ridning- kroppskännedom på häst (3-4/8) och Ryttarrelaterad träning och ridläger (29-30/6). 

Dessa läger har lite olika upplägg, läs nedan om de olika inriktningarna. 

 

 

 

 

Pris Töltläger:

Med övernattning 2700 kr

Sova hemma       2500 kr

 

Pris Yoga och ridläger:

Med övernattning 2700 kr

Sova hemma        2500 kr

 

Pris Ryttarrelaterad träning och ridläger:

Med övernattning 3000 kr

Sova hemma        2800 kr

 

 

 

 

 

 

Beskrivning om de olika lägren:

Tölt:

 

Här specialiserar vi oss på gångarten tölt. Vi tittar på varandras olika hästar och går igenom olika problematik och lösningar på problem.  Vi provar även rida på tölt in harmony bana. 

Instruktör : Emma Örtendahl

 

 

 

Nyhet 2019

Yoga- och ridläger, kroppskännedom på häst:

 

På detta läger samarbetar jag med Tove Van der Weegen som driver Naturligt Stark i Hjo. Läs mer om Tove på hennes hemsida www.naturligtstark.se 

Lördagen innefattar PT Yoga där du får privatundervisning i Sanayoga i små grupper (2 och 2). På söndagen har vi ett yogapass i grupp tillsammans. Här har du möjlighet att lära mer om din kroppskontroll, dina styrkor och svagheter för att förbättra din ridning och kommunikation med hästen. 

 

Under lägret är det 2 ridpass direktrelaterade till yogan och en kortare clinic där vi diskuterar hur stor betydelse kroppskontroll har i ridningen. 

 

 

Ryttarrelaterad träning och ridläger:

 

Även här samarbetar jag med Tove Van der Weegen (läs ovan). 

 

På detta läger fokuserar vi mycket på ryttaren. Det ingår massage av massageterapeut Henrik Hammarstrand, en PT timme tillsammans med Tove, vi börjar dagen med Sanayoga och rider ett pass/ dag.  Här du får skräddarsydd hjälp med just din kropp; träna upp dina svagheter och få hjälp med ev spänningar. Vi går igenom enkla men effektiva övningar för ryttare med syfte att stärka bål och träna rätt. 

I ridningen fokuserar vi på liknande arbete men för ekipaget, häst och ryttare. Vilken träningsmetod funkar bäst för just er, och varför?