Ridläger med speciell inriktning

Gull- Britt tömkör Sigga
Gull- Britt tömkör Sigga

Här specialiserar vi ridlägret till töltträning steg 2 (4-5/8),  Ridning i balans (30/6-1/7) eller årets nyhet styrka och stabilitet för häst och ryttare (18-19/8). Det ingår även teori i ämnet efter lunchen. Priset inkluderar två pass/dag, ett teoripass samt lunch, middag och frukost. Detta läger är anpassat till ungdomar och vuxna, ej barn.

 

 

 

Pris tölt och balansläger:

Med övernattning 2500 kr

Sova hemma       2300 kr

 

Pris styrka och stabilitet:

Med övernattning 2700 kr

Sova hemma        2500 kr

 

 

 

 

 

 

Beskrivning om de olika lägren:

Tölt:

 

Här specialiserar vi oss på gångarten tölt. Vi tittar på varandras olika hästar och går igenom olika problematik och lösningar på problem.  

 

 

Ridning i Balans:

 

Här ser vi på de olika problemen när vi kommer ur balans, både i tempo, takt och med vår sits. Vilka gångartsproblem som uppstår, eller kommunikationsproblem som kan uppstå. 

Både lite sitsträning och förståelse för hästens naturliga balans. Vi tittar även här på varandras hästar och ridning och läs oss genom att diskutera de olika typerna av häst. 

 

Nyhet 2018 

Styrka och stabilitet:

 

I detta läger fokuserar vi mycket på ryttaren. Det ingår massage av massageterapeut Henrik Hammarstrand där du får skräddarsydd hjälp med eventuella problem. Vi går igenom enkla men effektiva övningar för ryttare med syfte att stärka bål och träna rätt. 

I ridningen fokuserar vi på liknande arbete men för ekipaget, häst och ryttare. Vilken träningsmetod funkar bäst för just er, och varför?