Uteritter

Vi erbjuder uteritter på pålitliga, töltsäkra och välutbildade hästar. Vi rider på vackra ridvägar på vägar och i skogar omkring Kungslena. För allas välmående, både människor och hästar, vill vi att du som rider turridning med oss är van att rida.

 

Under första halvan av 2024 erbjuder vi uteritter med tema: 

 

30 mars PÅSKRITT 

Vi rider ut kl 10,00 och räknar med att vara hemma 13,00. I skogen stannar vi för lyxig fika denna påskafton. 

** Rabatt** på denna uteritt då Emmas Islandshästar fyller 20 år i år! 

Pris: 600 kr (medryttare 550 kr, egen häst 300 kr

Ridvana krävs. 

 

Varmt välkommen! 

 

 

 

Bra att veta om uteritter

 

Viktgräns och ridvana

Vi har en maxvikt på ryttare på 90 kg och vi rider endast ut med vana ryttare (du bör behärska skritt, trav och galopp).  Är ni i ett gäng med mindre vana/ovana ryttare? Kontakta Emma så kan vi skräddarsy ett annat upplägg. Välkomna att höra av er. 

 

Fika och mat

Vi har alltid hembakt fika, och ev mat är i möjligaste mån svenskproducerad och lokalt producerad. Har du allergi, berätta det i bokningen så löser vi det.

 

Vilken tid ska man vara på plats?

Alla borstar och sadlar sin egen häst innan uteritt, men hästen är inne i stallet. Vi rekommenderar att ni är på plats 30-40 minuter innan turen ska gå ut så ni hinner borsta i lugn och ro. 

 

Betalning

Bokningen är bindande en vecka innan turen går ut. Återbetalas endast mot läkarintyg. Vid väldigt dåligt väder kan Emma ställa in turen. Betalning går bra både till bank- giro och swish. Självklart kan vi ge kvitto :) 

 

Smittorisk

När ni kommer till oss vill vi att ni har rena ridkläder- som inte varit i ett annat stall. 

 

 

 

Kontakta oss via telefon eller e-post för att boka en uteritt. Titta gärna under menyn Årsplan för planerade uteritter under 2024.

 

 

 

 

 

Bilder från turridningar